„Първа копка“ по проект: Изграждане на Спортна зала „Арена Ихтиман“.

Днес, 04.08.2023 г. се състоя тържествена церемония „Първа копка“ по проект: Изграждане на Спортна зала „Арена Ихтиман“.

Това е един от най-важните проекти на община Ихтиман, който цели да се създаде една по – достъпна спортна инфраструктура и да се изградят по трайни навици към децата да спортуват всекидневно.

Спортната зала ще осигури практукуването на много видове спорт – волейбол, баскетбол, мини футбол, хандбал, борба, бокс, бойни изкуства и много други спортове на закрито. 

Залата ще разполага с 509 седящи места, лекарски кабинет, фитнес зала. В нея ще могат да се провеждат и по-мащабни концерти и мероприятия.

На тържествената церемония присъстваха цялото ръковоство на община Ихтиман, г-н Младен Маринов – депутат от Народбоно събрание, представител на строителната фирма г-н Валентин Кожухаров, представител на строителния надзор, почетния гражданин на град Ихтиман – г-н Димитър Златанов – волейболист номер едно за ХХ век и един от 25-те най-добри волейболисти в света за ХХ век, както и г-н Николай Иванов – кординатор на националните отбори към БФ Волейбол.

Кметът на община Ихтиман г-н Илиев сподели, че е много щастлив от осъществяването на този проект. Въпреки трудностите през, които е трябвало да премчинат, се радва, че първата копка е факт, и че Ихтиман ще има една хубава и модерна спортна зала, в която децата да спортуват.

Г-н Младен Маринов поздрави ръководството на община Ихтиман за постигането на тази цел. Според него това е една малка стъпка към това децата да започнат по-често да излизат от вкъщи и да се откъснат от тенденцията да играят на мобилните устройства.

След отслуженият водосвет от отец Йосиф, бе направена и „Първата копка“ на Спортната зала.